fredag 10. februar 2023

Dagens bibellesning: Jesaja 29-33

Et tillært menneskebud

Herren sa: Dette folket kommer nær meg med munnen og ærer meg med leppene, men hjertet er langt borte fra meg, og den frykt de har for meg, er et tillært menneskebud. (Jesaja 29,13) Bibel 2011


Det er fullt mulig å lære seg en sjargong og en væremåte som i menneskers øyne kan passere for rettskaffen og gudfryktig, men det er hjertet som teller. Definisjonen av tillært er at noe er innøvd, ikke medfødt. For å komme inn i Guds rike må vi ha en åndelig fødsel. Har Gud fått gi meg et nytt hjerte, er jeg født på ny? Er min tjeneste motivert av kjærlighet til Gud?

Dikteren spør og ber:
Gjør jeg min tjeneste
av hjertet og for deg?
Er det din egen gode Ånd,
å, Gud, som leder meg?
Er ei mitt hjerte rett,
så ber jeg deg at du
i denne stund skal rense meg,
og tror du gjør det nu.
(Herbert H. Booth, Frelsesarmeens Sangbok nr. 142) 

BØNN: Kjære Jesus. Rens meg og hjelp meg å være hel i min ferd. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
Jesaja 29
Jesaja 30
Jesaja 31
Jesaja 32
Jesaja 33


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
Jesaja 29
Jesaja 30
Jesaja 31
Jesaja 32
Jesaja 33