lørdag 15. april 2023

Dagens bibellesning: Markus 9-10

En liten vennlighet

Den som gir dere et beger vann å drikke fordi dere hører Kristus til - sannelig, jeg sier dere: Han skal slett ikke miste sin lønn. (Markus 9,41) Bibel 2011


Det deles ikke ut medaljer og det slås ikke på stortromma for slike små vennligheter som omtales i dagens vers. Likevel kan dette være det viktigste vi gjør. For den som tørster kan et beger vann være livreddende. For den som sliter i livet kan et vennlig smil, øyekontakt, et vennlig ord, en invitasjon til en kopp kaffe eller lignende være noe som forteller at man har unik verdi som menneske.

Dikteren sier:
Kjærlighet oppfinnsom gjør,
Gud vil åpne meg en dør.
Jeg vil med en glad meg glede,
med en sorgfull vil jeg grete.
Virke sådan i det stille,
det var det jeg gjerne ville.
(Helga Ingebrigtsen, Frelsesarmeens Sangbok nr. 187)

BØNN: Kjære Jesus. Hjelp meg å gjøre de små viktige tingene. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
Markus 9
Markus 10


Studiespørsmål av Phil Layton:
Markus 9
Markus 10


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
Markus 9
Markus 10