fredag 23. juni 2023

Dagens bibellesning: Esekiel 7-12

Hjertetransplantasjon

Jeg gir dem et annet hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dem. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dem et kjøtthjerte i stedet, slik at de kan følge mine forskrifter, holde fast ved mine lover og leve etter dem. De skal være mitt folk, og jeg skal være deres Gud. (Esekiel 11,19-20) Bibel 2011


Et nytt hjerte! Det ble en forandring i hjertet når jeg møtte Jesus. Jesus selv beskriver det som å bli født på ny. Forandringen i det indre gjorde at jeg fikk andre prioriteringer, ønsker og drømmer enn før.

Dikteren vitner:
Mitt hårde hjerte ble
av deg så ømt berørt,
din stemme talte mildt,
og bønnen den ble hørt.
---
Min, min, min,
jeg vet du er min.
Jesus, min Frelser,
jeg vet du er min.
(R. F. Lehman, Frelsesarmeens Sangbok nr. 544)

BØNN: Kjære Jesus. Hjelp meg holde hjertet varmt. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
Esekiel 7
Esekiel 8
Esekiel 9
Esekiel 10
Esekiel 11
Esekiel 12


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
Esekiel 7
Esekiel 8
Esekiel 9
Esekiel 10
Esekiel 11
Esekiel 12