mandag 24. juli 2023

Dagens bibellesning: 3 Mosebok 19-21

New Age

Vend dere ikke til åndemanere og dem som driver med spiritisme. Søk dem ikke, så dere ikke blir urene ved dem. Jeg er Herren deres Gud. (3. Mosebok 19,31) BGO 1997


For en del år siden var det i kristne kretser kraftige advarsler mot alle aspekter ved det som kaltes New Age. Det var en mengde bøker og en del seminarer om temaet. Selv om temaet har mistet nyhetens interesse er advarselen fortsatt nødvendig. Mange kristne driver med yoga, healing og mindfulness i god tro, men kilden til alt dette og mye mer er uren. Sann ro og legedom finnes hos Jesus.

Dikteren ber:
Styrk du meg kraftig i sjelen her inne,
at jeg kan kjenne hva Ånden formår!
Styr du min tunge og tankene mine,
led meg og lokk meg så svak som jeg går!
Meg og hva mitt er, jeg gjerne må miste
når du alene i sjelen vil bo,
og seg omsider på døren må liste
alt som forstyrrer min innerste ro.
(J. L. C. Allendorf, Frelsesarmeens Sangbok nr. 332)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at du er kilden til alt godt. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
3 Mosebok 19
3 Mosebok 20
3 Mosebok 21


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
3 Mosebok 19
3 Mosebok 20
3 Mosebok 21