torsdag 5. oktober 2023

Dagens Bibellesning: Ordspråkene 28

Skjulte synder

Den som skjuler syndene sine, skal ikke lykkes; den som bekjenner og vender seg fra dem, finner barmhjertighet. (Ordspråkene 28,13) Bibel 2011


Det nytter ikke for meg å prøve å skjule mine synder. Det vil ikke lykkes. Mest sannsynlig vet de rundt meg om dem selv om jeg tror jeg skjuler det godt. Skulle jeg faktisk klare å skjule noe for mine medmennesker, så vet Gud likevel om alt. Den virkelig gode nyheten i denne sammenheng er at når jeg bekjenner og vender om så møtes jeg med barmhjertighet. Jeg får skjule hele meg i Gud og finner tilgivelse og renselse.

Dikteren ber:
Klippe, du som brast for meg,
la meg skjule meg i deg!
La det vann og blod som går
fra din sides åpne sår,
rense meg i nådens pakt
fra all syndens skyld og makt.
(A. M. Toplady, Frelsesarmeens Sangbok nr. 363)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at du renser og setter meg fri. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
Ordspråkene 28


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
Ordspråkene 28