onsdag 25. oktober 2023

Dagens Bibellesning: Salmene 122-124

Kirkegang

Jeg ble glad da de sa til meg: "Vi vil gå til Herrens hus." (Salme 122,1b) Bibel 2011


Salme 122 beskriver de som gleder seg over å dra til helligdommen, til Herrens hus. De ber om at det må være fred for Jerusalem og dets innbyggere. Jeg kan glede meg over å gå til min kirke, det stedet der min menighet møtes. Jeg vil be om fred over og i min menighet. Jeg ønsker det gode for mine brødre og søstre i Herren.

Dikteren sier:
Hvor to og tre er samlet i Jesu dyre navn,
der er han midt iblant dem og stiller deres savn.
Der er han selv i ordet, der er han ved sin ånd,
der dekker Herren bordet med kjærlig, gavmild hånd.
(David. Welander, Frelsesarmeens Sangbok nr. 261)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at jeg fritt og åpent kan møte mine brødre og søstre. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
Salme 122
Salme 123
Salme 124


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
Salme 122
Salme 123
Salme 124