fredag 2. januar 2015

007 ♥ Romerne 1-2

Bibel 2011 bokmål

Norsk Bibel 88/07

Bibelen, Guds Ord

Bibel 2011 nynorsk

Romerne 1 Romerne 1 Romerne 1 Romerne 1
Romerne 2 Romerne 2 Romerne 2 Romerne 2

Utvalgt kommentar

Romerne 1,1-12

Apostelens brennende ønske.  På terskelen til sitt største brev beskriver Paulus seg selv som en tjener, eller slave.  Ydmyk som han var, ble han betrodd Guds mektigste åpenbaringer.  Hvor stor må ikke den Mesteren være som kan regne med en så absolutt hengivenhet fra en mann som denne!  Paulus ble "kalt" til apostel.  Vi er "kalt" av Jesus Kristus og "kalt" til å være hellige, versene 1,6 og 7.  Legg merke til understrekingen av Herrens menneskelighet og guddommelighet, versene 3 og 4.

Lenge før Paulus så ansiktene til disse kristne i Rom ble han ledet til å be for dem.  Han hadde vunnet slaget før han gikk ut på slagmarken.  Det er stort at apostelen sier at hans tro ble styrket ved deres tro, som deres av hans, vers 12.  Det er en underfull gi og ta-mentalitet i Guds tjeneste.  Vi hjelper hverandre eller hindrer hverandre.  Ingen er nøytral.

Det er helt tydelig at bønnen betydde mye for apostelen.  Denne reisen var gjenstand for stadig forbønn.  Han visste at man oppnår mye ved bønn som man ellers ville gå glipp av.  Husk at også reisene dine skal være etter Guds vilje, vers 10.

Arvegods
F. B. Meyers bibelkommentar (NT)
Rex forlag, 1996

 

Studiespørsmål

av Phil Layton:
Romerne 1
Romerne 2


Minikommentarer

av Peter Baronowsky:
Romerne 1
Romerne 2