torsdag 18. juni 2020

Dagens Bibellesning: Ordspråkene 5-6

Bibel 2011 bokmål

Norsk Bibel 88/07

Bibelen, Guds Ord

Bibel 2011 nynorsk

Ordspråkene 5 Ordspråkene 5 Ordspråkene 5 Ordspråkene 5
Ordspråkene 6 Ordspråkene 6 Ordspråkene 6 Ordspråkene 6

Utvalgt andakt

Gå til mauren, du late, se dens veier og bli vis. Ordspr 6,6

Vi har vel alle sett maur og maurtuer på vår ferd i skog og mark. Ordet i dag vil at vi skal lære noe av dette lille insektet. – Mauren er flittig, utholdende og arbeidsom. Hele dagen er den i aktivitet med forskjellige gjøremål.

Gud har gitt menneskene oppdrag til å dyrke og legge jorda under seg. Luther taler om arbeidet som et kall. Det skal skjøttes med flid, utholdenhet, dyktighet og omsorg til beste for våre medmennesker. På samme måten som grupper av maur har forskjellige oppgaver over lenger tid, slik skal vi ha forskjellige oppgaver og arbeid. Det er derfor viktig å la Herren også få vise oss hvilket yrke vi skal velge.

Når det er fare for regn og uvær, dekker maurene gangene i tua slik at vannet ikke renner inn og ødelegger den.

Det er mange farer for den kristne i verden, ikke minst innflytelse fra falsk lære og falske lærere. Avvis alle falske lærere som vil infiltrere menigheten! Les Guds ord og be! Ikke la noen av dem som bryter med Guds ord få noen som helst oppdrag i forsamlingen. − Biskop Bo Giertz sier: "Falsk lære er farligere enn grove synder og laster, for den som lever et lastefullt liv, pleier å vite at han synder, men den som er forvillet ved falsk lære, tror at alt er vel, selv om han er på vei mot fortapelsen".

Liksom mauren er opptatt av å samle mat for høsten og vinteren mens det er sommer, slik skal vi tenke på evigheten. Hvor den enkelte skal tilbringe evigheten avgjøres her på jord. Målet er evig salighet hos Gud. Den som tror og lever i livssamfunnet med Jesus Kristus, skal også få leve sammen med ham til evig tid og prise ham, Lammet som kjøpte oss med sitt blod.

Min Jesus, sannings stjerna,
lys opp min mørke veg!
Mitt hjarta vil så gjerna
få fylgja etter deg.
Du lyser enn i verdi
som før frå Betlehem,
ver du mitt ljos på ferdi
til heim med deg eg kjem!

Olav Hermod Kydland
"I lys av Ordet"
Stiftelsen På Bibelens Grunn, 2000

 

Minikommentarer

av Peter Baronowsky:
Ordspråkene 5
Ordspråkene 6