søndag 21. februar 2021

Tålmodighet og trøst

Og alt som før er skrevet, er skrevet for at vi skal lære av det: Vi skal ha håp gjennom den tålmodighet og trøst som skriftene gir. (Romerne 15,4) Bibel 2011

Dagens bibellesning: Romerne 15-16

Jeg har faktisk ikke lagt merke til det før, men dette verset gir meg enda en god grunn til å lese i Bibelen: Tålmodighet! Verset sier faktisk at Bibelen gir tålmodighet og trøst som videre fører til håp. Bare gode ting her altså. Så jeg oppfordrer frimodig: Les hele Bibelen!

Dikteren ber:
Så hjelp meg, Jesus, da tålmodig vente, 
og bære korset som du legger på;
forvalte rett mitt pund så jeg med rente
det bringe kan når regnskap gjøres må.
(Pauline Leren, Frelsesarmeens Sangbok nr. 47)

BØNN:  Kjære Jesus. Takk for at Bibelen gir både tålmodighet og trøst. Amen!