torsdag 29. april 2021

Hører du ikke?

Hvorfor anklager du ham for ikke å svare på menneskers ord? Gud taler én gang, så én gang til, men folk merker det ikke. (Job 33,13-14) Bibel 2011

Dagens Bibellesning: Job 33-34

Det er ikke det at Gud ikke taler. Det er min hørsel og min oppmerksomhet det er noe galt med. Hvis jeg virkelig ønsker å høre det Gud har å si, så vil han hjelpe meg slik at jeg får tak i det. Det kan hende jeg har en liten ryddejobb å gjøre. Muligens må jeg rydde bort min egen selvopptatthet og annen støy som vil hindre meg i å høre fra Herren.

Dikteren erklærer:
Å, Jesus, jeg vet du har noe å si meg.
du gir meg din kjærlighet, mektig og rik.
Du gir meg din miskunnhet, å, gjør meg lik deg.
Og rens meg fra selviskhet, ondskap og svik.
---
Tal til meg, Gud, tal til meg Gud.
Tal så jeg hører din stemme, Gud.
For jeg vil lytte til det du vil si meg,
tal til min sjel, å, Gud!
(Ethel Gjøsund, Frelsesarmeens Sangbok nr. 624)

BØNN:  Kjære Jesus. Vekk mitt øre så jeg kan høre på disiplers vis. Amen!