fredag 27. august 2021

Forstår du?

Hvem er så vis at han forstår dette, forstandig nok til å skjønne det? Ja, Herrens veier er rette, de rettferdige vandrer på dem, men synderne snubler. (Hosea 14,10) Bibel 2011

Dagens bibellesning: Hosea 8-14

Jeg har lest mye i Bibelen og hørt/lest mye bibelundervisning. Derfor vet jeg en del om det som står skrevet angående Guds vilje. Siste vers i Hosea slår fast at Herrens veier er de rette. Det tror jeg at jeg har grepet, men det vil ikke alltid si at jeg forstår hvorfor Gud har ordnet tingene slik han har gjort. Men jeg prøver etter beste evne å akseptere det han viser meg.

Dikteren sier:
La din Gud bestemme vegen, 
du kan fare vill så lett, 
og et lite skritt til siden 
kan deg hindre vandre rett. 
Men han lovet har å lede 
alle dem som derom ber. 
Hvorfor skulle du da nøle 
når så øm og mild han er?
---
La din Gud bestemme veien, 
la ham lede deg hver stund, 
til din fot i evigheten 
står på himlens skjønne grunn.
(H. A. Tandberg, Frelsesarmeens Sangbok nr. 389)

BØNN:  Kjære Jesus. Gjør meg vis så jeg kan forstå dine veier. Amen!