mandag 6. september 2021

Tillit

Men Kaleb, min tjener, har en annen ånd i seg, og han har fulgt meg trofast. Derfor vil jeg føre ham inn i det landet han har vært i, og etterkommerne hans skal få innta det. (4. Mosebok 14,24) Bibel 2011

Dagens bibellesning: 4 Mosebok 13-16

Kaleb var av en annen støpning enn de andre speiderne som ble sendt ut. Kaleb hadde en tillit til Gud som gjennomsyret ham og gjorde ham frimodig. Kaleb talte tro mens de andre speiderne talte vantro og tok motet fra folket. Kaleb fikk sin belønning til slutt.

Dikteren ber:
Hellig Ånd, bruk all din kraft og din tålmodighet
til å gjøre underet i min personlighet,
så jeg kan prise, love, takke
for det nye, alt det nye
som du gjør i meg.
(Keith Banks, Frelsesarmeens Sangbok nr. 210)

BØNN:  Kjære Jesus. La din Ånd gjennomsyre meg. Amen!