onsdag 20. oktober 2021

Bønnhørt

Jeg ropte til Herren i min nød, og han svarte meg. (Salme 120,1b) Bibel 2011

Dagens Bibellesning: Salmene 120-121

Denne tanken går stadig igjen i bibelteksten: Gud svarer på bønn. Jeg har erfart at Gud svarer på min bønn. Det betyr ikke at jeg får alt jeg synes jeg bør ha. Det betyr ikke at han sparer meg for smertefulle opplevelser. Det betyr ikke at kroppen min er fullstendig helbredet. Det betyr at Jesus er med og hjelper meg.

Dikteren oppfordrer:
Gud hører bønner i dag som før,
bønnen er nøk'len til nådens dør.
Bønnen kan smelte selv is og sne,
glem derfor aldri å be.
---
Dypere inn i bønnen,
fylle den må ditt sinn.
Skal du framgang få,
må i bønn du gå,
dypere, dypere inn.
(Sverre A. Nielsen, Frelsesarmeens Sangbok (1977) nr. 806)

BØNN:  Kjære Jesus. Takk for at du svarer på min bønn. Amen!