mandag 29. november 2021

Smittefare

Tilsynsmennene skal fortsette og si til krigsfolket: "Er det noen som er redd og motløs, kan han dra hjem igjen, så ikke også hans våpenbrødres hjerte skal smelte bort." (5. Mosebok 20,8) Bibel 2011

Dagens bibellesning: 5 Mosebok 20-22

Dagens bibelvers forteller meg at frykt og motløshet er smittsomt. Hva kan jeg gjøre for å beskytte meg selv mot smitten? Jeg kommer på to ting i dag. 

Det første er å minne meg selv om sannheten, frykt og motløshet kommer ikke fra Gud. Paulus sier: For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom. (2. Timoteus 1,7) Bibel 2011 

Det andre er lovprisning. Når jeg opphøyer Gud så reises et vern. I Matteus ser det ut som om Jesus feilsiterer en salme. Jesus sier: "Har dere aldri lest: Fra småbarns og spedbarns munn har du latt lovsang lyde!" (Matteus 21,16b) Bibel 2011. Når jeg slår opp salmen så står det der: Fra småbarns og spedbarns munn har du reist et vern mot dem som står deg imot, for å gjøre ende på fienden og hevneren. (Salme 8,3) Bibel 2011 Forsøker Jesus å forklare meg noe? Jeg tror det. Rendyrket begeistring og lovprisning er et sterkt vern mot nedbrytende krefter.

Dikteren vitner:
Å glede seg i Herren er min styrke, ja,
Å glede seg i Herren er min styrke, ja,
Å glede seg i Herren er min styrke, ja.
Å glede seg i Herren gjør meg glad.
(Frelsesarmeens Sangbok (1977) nr. 973)

BØNN:  Kjære Jesus. Takk for Den Hellige Ånd. Amen!