søndag 23. januar 2022

Dagens bibellesning: Romerne 7-8

Bibel 2011 bokmål

Norsk Bibel 88/07

Bibelen, Guds Ord

Bibel 2011 nynorsk

Romerne 7 Romerne 7 Romerne 7 Romerne 7
Romerne 8 Romerne 8 Romerne 8 Romerne 8

Tjenlig

Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje. (Romerne 8,28) Bibel 2011

Hvordan kan alt som skjer tjene meg til det gode? Naturkatastrofer, farlige sykdommer, krig, kriminalitet, brå død, arbeidsledighet og fattigdom? Jeg kan kjenne konsekvensene av dette på kroppen og tror ikke at noe av dette er Guds gode vilje. Men disse tingene og mer til, skjer i vår falne verden.

Jeg setter min lit til at Gud er god og vil meg godt. Gud kan ta alle omstendigheter, både gode og onde og gi meg lærdommer og nye muligheter midt i dem. Det er ikke alltid jeg får svar på mine spørsmål om hvorfor mens jeg er her på jorden. Jeg kan likevel velge å stole på Gud og la ham arbeide midt i alt.

Dikteren sier:
Tenk når engang er løst hver jordisk gåte,
besvart hvert «hvorfor» som jeg grunnet på!
Tenk når jeg da får se Guds handlemåte,
når jeg hans skjulte vei skal klart forstå!
(W. A. Wexels, Norsk Salmebok nr. 886)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at du ser mine omstendigheter og gjør de om til et gode for meg. Amen!

Studiespørsmål

av Phil Layton:
Romerne 7
Romerne 8


Minikommentarer

av Peter Baronowsky:
Romerne 7
Romerne 8