torsdag 19. mai 2022

Dagens Bibellesning: Job 39-40

Bibel 2011 bokmål

Norsk Bibel 88/07

Bibelen, Guds Ord

Bibel 2011 nynorsk

Job 39 Job 39 Job 39 Job 39
Job 40 Job 40 Job 40 Job 40

Jeg er så liten

Da svarte Job Herren og sa: "Jeg er så liten, hva kunne jeg svare deg? Jeg legger hånden over munnen. En gang har jeg talt og tar ikke mer til orde, to ganger, men nå sier jeg ikke mer." (Job 39,36-38) Bibel 2011

Job har fått et møte med Gud og innser at han selv er liten og nå vil han ikke si noe mer. I møte med Gud så blir også jeg liten. Men når jeg føler meg liten og svak så finner jeg en ledig plass i den allmektiges favn.

Dikteren vitner:
No kjem eg til deg, Jesus, slik som eg er.
Eg kjenner meg veik og så liten,
for nett no, eg vil berre vera deg nær,
få kvila hos deg, eg er sliten.
---
Så slepp eg å streva, i eiga kraft gå,
eg treng ikkje leita og tvila
Og når eg er veik, eg fullt lita kan på
hos deg kan eg trygt finna kvila.
(Jan Risan, Frelsesarmeens Sangbok nr. 440)

BØNN: Kjære Jesus. Takk at du holder meg fast. Amen!

Minikommentarer

av Peter Baronowsky:
Job 39
Job 40