onsdag 1. juni 2022

Dagens Bibellesning: Salmene 63-65

Bibel 2011 bokmål

Norsk Bibel 88/07

Bibelen, Guds Ord

Bibel 2011 nynorsk

Salme 63 Salme 63 Salme 63 Salme 63
Salme 64 Salme 64 Salme 64 Salme 64
Salme 65 Salme 65 Salme 65 Salme 65

I skyggen

Jeg tenker på deg der jeg ligger og hviler, og grunner på deg gjennom natten. For du har vært en hjelp for meg, jeg jubler i skyggen av dine vinger. (Salme 63,7-8) Bibel 2011

Da jeg var liten var jeg sjenert og sky. Den gang var det vanlig at folk på bygda stakk innom hverandre uten invitasjon. Gjestene ble vanligvis tilbudt kaffe ved kjøkkenbordet. Jeg hadde en fast plass ved slike anledninger. Jeg lå på gulvet under pappas stol. Når nysgjerrigheten tok overhånd stakk jeg hodet ut mellom beina hans og betraktet gjestene samtidig som jeg hadde et godt grep om en av pappas legger. Jeg var i en skygge, der holdt jeg meg fast og der var jeg trygg.

David er trygg i det han beskriver som skyggen av Guds vinger. Der i Guds nærhet er han trygg, der jubler han og der holder han seg fast.

Dikteren vitner:
I skyggen av det kors, der vil jeg stå,
der er balsam for min sjel å få.
Mange tusener står der,
men det er plass for en og hver,
så kom til Golgata med hjertets begjær.
(Wiggo Abrahamsen)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at hos deg er jeg trygg. Amen!

Minikommentarer

av Peter Baronowsky:
Salme 63
Salme 64
Salme 65