søndag 25. september 2022

Dagens bibellesning: Hebreerne 1-4

Bibel 2011 bokmål

Norsk Bibel 88/07

Bibelen, Guds Ord

Bibel 2011 nynorsk

Hebreerne 1 Hebreerne 1 Hebreerne 1 Hebreerne 1
Hebreerne 2 Hebreerne 2 Hebreerne 2 Hebreerne 2
Hebreerne 3 Hebreerne 3 Hebreerne 3 Hebreerne 3
Hebreerne 4 Hebreerne 4 Hebreerne 4 Hebreerne 4

Se på Jesus

Fordi han selv led og ble fristet, kan han hjelpe dem som blir fristet. Derfor, hellige søsken, dere som har fått del i det himmelske kallet, se på Jesus, den utsending og øversteprest som vi bekjenner. (Hebreerne 2,18 og 3,1) Bibel 2011

Jesus vet hva det vil si å være menneske. Han har kjent på smerte, både kroppslig og sjelelig. Han ble utsatt for fristelser og han overvant dem. Han skjønner hva jeg går igjennom. Jesus kan hjelpe meg!

Dikteren ber:
Sett meg så jeg ser deg, Jesus,
still deg foran meg,
så at mine trette øyne
hvile kan på deg.
(Jonas Pettersen, Frelsesarmeens Sangbok nr. 507)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at du kan hjelpe meg. Amen!

Studiespørsmål

av Phil Layton:
Hebreerne 1
Hebreerne 2
Hebreerne 3
Hebreerne 4

Minikommentarer

av Peter Baronowsky:
Hebreerne 1
Hebreerne 2
Hebreerne 3
Hebreerne 4