tirsdag 15. august 2023

Dagens bibellesning: 1 Krønikebok 5-9

I kampens hete

For de ropte til Gud under kampen, og de ble bønnhørt fordi de satte sin lit til ham. (1. Krønikebok 5,20b) Bibel 2011


Livet fører med seg kamp og strid. Jeg kjenner ingen som bare har hatt et lett liv og seilt igjennom uten problemer. Prøvelsene vi opplever er forskjellige fra person til person, men de er der for alle.

Den som tror på Jesus har også en annen slags kamp i tillegg til de som er vanlige for alle mennesker. En åndelig kamp mot fristelser, synd og ondskap. Jeg kan regne med Jesus. Jeg kan rope til ham midt i kampens hete og han vil svare meg fordi jeg stoler på ham.

Dikteren vitner:
Midt i all min kamp og streven,
akk, så ofte glemt jeg har
at en mektig kraft var nær meg,
og at den meg lovet var.
Mang en gang har jeg den prøvet,
aldri jeg den svikte så.
Helligånd, du ennå venter
helt mitt hjerte fylle nå.
(Samuel Rees, Frelsesarmeens Sangbok nr. 420)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at du er med meg i livets kamp. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
1 Krønikebok 5
1 Krønikebok 6
1 Krønikebok 7
1 Krønikebok 8
1 Krønikebok 9


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
1 Krønikebok 5
1 Krønikebok 6
1 Krønikebok 7
1 Krønikebok 8
1 Krønikebok 9