mandag 16. oktober 2023

Dagens bibellesning: 5 Mosebok 1-3

Omgitt av fiender

Vær ikke redd for dem! For Herren deres Gud vil selv kjempe for dere. (5. Mosebok 3,22) Bibel 2011


Josva beroliger folket og sier at Herren skal kjempe for dem. På den veien de skulle gå var de omgitt av fiender, men landet de var på vei til var godt. Jeg skal til himmelen, men her på jorden møter meg vanskeligheter. Sjelefienden prøver å ta fra meg motet og vil ødelegge for meg, men han er beseiret. Jesus kjemper for meg.

Dikteren vitner:
Når Satan meg vegen vil sperre
og utspenne fristelsens garn,
jeg vet at jeg eier en Herre
som hjelper sitt kjempende barn.
(Carrie E. Breck, Frelsesarmeens Sangbok nr. 109)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at du slåss for meg. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
5 Mosebok 1
5 Mosebok 2
5 Mosebok 3


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
5 Mosebok 1
5 Mosebok 2
5 Mosebok 3