mandag 6. november 2023

Dagens bibellesning: 5 Mosebok 10-12

Ordbærer

Disse mine ord skal dere bære i hjerte og sinn. Bind dem om hånden som et tegn og ha dem på pannen som et merke. Lær dem videre til barna deres, snakk om dem når du sitter i ditt hus og når du går på veien, når du legger deg og når du står opp. Skriv dem på dørstolpene i ditt hus og på portene dine. (5. Mosebok 11,18-20) Bibel 2011


Jeg bærer ofte med meg en bibel i ryggsekken, veska eller i hånden. Det kan være en god ting, men bedre er det at ordet er i mitt hjerte og sinn. Når ordet blir en hjertesak, da blir det som står videre i dagens vers enkelt. Jeg har det med meg i mitt arbeid. Ordet er i min tanke. Det blir lett å lære det videre. Jeg kan samtale om det hjemme og ute, når som helst. Jeg gjør det til en integrert del av mitt hjem.

Dikteren ber:
Lær oss trofast å ta vare på det ord som vi har fått!
Led oss i ditt lys, det klare, på den vei du selv har gått!
Gjør for deg vårt hjerte stille, la ei vantro oss forville,
Herre, la oss ei forspille nådestunden vi har fått.
(Lina Sandell, Frelsesarmeens Sangbok nr. 229)

BØNN: Kjære Jesus. La ordet ditt være sentralt i min oppmerksomhet. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
5 Mosebok 10
5 Mosebok 11
5 Mosebok 12


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
5 Mosebok 10
5 Mosebok 11
5 Mosebok 12