torsdag 16. november 2023

Dagens Bibellesning: Forkynneren 7-8

Alt var bedre før

Si ikke: Hva kommer det av at alt var bedre i gamle dager enn nå? Du spør ikke slik om du er vis. (Forkynneren 7,10) Bibel 2011


Jeg husker barndommens sommere. De var fylt av sol og glede. Minnet spiller meg et puss, jeg husker ikke så godt alle dagene med regn, ei heller dagene med ensomhet. Jeg vet de var der. Det regner på Vestlandet og jeg var et ensomt barn. Som menneske har jeg en tendens til å se store deler av fortiden i et nostalgisk lys, når dagens virkelighet slår imot meg er det lett å tenke at alt var bedre før. Det er ikke hele sannheten. Noe var bedre før og noe er bedre nå. Uansett tjener det ingen ting til å dvele ved fortiden og det som en gang var. Jeg kan ta ut lærdommer fra fortiden, men livet leves her og nå!

Dikterne sier:
Min gårsdag er forbi, den ga meg visshet
om nåde just for meg en syndens trell.
Forlatelse og kjærlighet meg favnet
da jeg til Herren overga min sjel.
---
Jeg møter hver en dag med håpfullt hjerte
og griper om Guds løfte rikt og stort.
«Som dagen er, så skal og styrken være»,
det løftet bærer fram til himlens port.
(Kai og Thorsten Kjäll, Frelsesarmeens Sangbok nr. 426)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for lærdommen fra i går, lær meg leve i dag. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
Forkynneren 7
Forkynneren 8


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
Forkynneren 7
Forkynneren 8