tirsdag 12. desember 2023

Dagens bibellesning: Nehemja 10-13

Gledegiveren

De bar fram store offer den dagen, og de var glade, for Gud hadde gitt dem en stor glede. Kvinnene og barna var også glade. Jerusalems glede kunne høres langt borte. (Nehemja 12,43) Bibel 2011


Jeg takker Gud for det jeg har. Gud gir barna sine gode gaver. Jeg har en tendens til å tro at bare jeg får den og den tryggheten, skaffer den og den tingen, oppnår det og det målet - DA blir jeg lykkelig. Men det er stadig nye ting å uroe seg over. Tingene mister sin glans og når et mål er nådd, så jager jeg videre til neste. Gleden kommer ikke fra omstendighetene og tingene jeg har. Sann glede gis av Gud.

Dikteren sier:
Å, glede stor som Herren gir
alt her på denne jord.
Av bare nåde barnet blir
nå mettet ved hans bord.
Vi gledes hvert minutt som går,
og nåden aldri ende får.
(Nils Frykman, Frelsesarmeens Sangbok nr. 610)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at du er Gledegiveren. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
Nehemja 10
Nehemja 11
Nehemja 12
Nehemja 13


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
Nehemja 10
Nehemja 11
Nehemja 12
Nehemja 13