torsdag 21. desember 2023

Dagens Bibellesning: Høysangen 5-6

Min, min, min

Min kjæreste er min, og jeg er hans, (Høysangen 6,3a) Bibel 2011


Det er godt å høre til. Det er godt å høre noen som i kjærlighet kaller meg sin. Det er godt - i kjærlighet - å kunne kalle noen for min. Min far, min søster, min venn, min elskede, mitt barn. Jesus kaller meg sin venn. Jeg får kalle ham min frelser.

Dikteren vitner:
Takk Jesus, du er min,
hvor skjønn den tanke er.
Ditt navn jeg prise vil,
min Gud og Frelser kjær.
---
Min, min, min,
jeg vet du er min.
Jesus, min Frelser,
jeg vet du er min.
(R. F. Lehman, Frelsesarmeens Sangbok nr. 544)

BØNN: Kjære Jesus. Takk at jeg er din og du er min. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
Høysangen 5
Høysangen 6


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
Høysangen 5
Høysangen 6