tirsdag 26. desember 2023

Dagens bibellesning: Ester 6-10

En god leder

For jøden Mordekai var nest etter kong Xerxes i rang. Han var stor blant jødene og godt likt av alle sine landsmenn. Han søkte det gode for folket sitt og fremmet fred for alle sine etterkommere. (Ester 10,3) Bibel 2011


Hva er en god leder? Jeg tror dagens vers sier noe om det. Mordekai var en leder som var godt likt og søkte det gode for folket sitt. Han fremmet også fred som skulle vare. Mange ledere i vår tid strever med å søke det gode for folk de har ansvar for. Det kan ofte virke som om de først og fremst søker makt og sitt eget beste. Mordekai står i dette fram som et lysende eksempel til etterfølgelse både for politikere, byråkrater, prester og pastorer.

Dikteren ber:
Herre led meg ned fra fjellet,
dit hvor folket lider savn.
Lær meg gjennom bønn og faste
tjene andre i ditt navn.
Og la troen stadig øke,
i min svakhet gjør meg sterk.
Når jeg fristes, lær meg søke
kraft i ditt fullbrakte verk.
(Arnold Hansen-Jakobsen, Frelsesarmeens Sangbok nr. 224)

BØNN: Kjære Jesus. Hjelp meg søke det beste for de jeg har et ansvar for. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
Ester 6
Ester 7
Ester 8
Ester 9
Ester 10


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
Ester 6
Ester 7
Ester 8
Ester 9
Ester 10