tirsdag 9. mars 2021

Trofast kjærlighet

Men Rut svarte: «Ikke tving meg til å forlate deg og vende tilbake, for: Dit du går, vil jeg gå, og hvor du bor, vil jeg bo. Ditt folk er mitt folk, og din Gud er min Gud. (Rut 1,16) Bibel 2011

Dagens bibellesning: Rut 1-4

Rut hadde gjort sitt valg og ville ikke forlate sin svigermor, Noomi, selv om det ikke så ut til å være gode framtidsutsikter. Det var ikke bare Noomi hun hadde valgt å være trofast mot, det var også Noomis folk og Gud. Rut ble belønnet for sin trofasthet og er å finne i Jesu slektstavle.

Følger jeg Jesus like kompromissløst?

Dikteren sier:
Jeg har valgt å gjøre selskap med Guds enkle vandringsmenn.
det får koste hva det vil, men jeg må hjem til himmelen.
Det er lengslen hjem som driver meg, jeg kan ei stanse her, 
for en fremmed her i verden jeg jo er.
(Lydia Lithell)

BØNN:  Kjære Jesus. Jeg vil ligne Rut. Amen!