onsdag 23. juni 2021

Bitterhet

Sannelig, Gud er god... Men jeg var nær ved å snuble, foten holdt på å gli ut. For jeg var misunnelig på de hovmodige, jeg så at det gikk de urettferdige vel. (Salme 73,1-3) Bibel 2011

Dagens Bibellesning: Salmene 72-74

Misunnelse kan være farlig. Jeg kan sammenligne meg med andre og synes at de har det så mye bedre enn meg. Jeg begynner å tenke at det er urettferdig at jeg ikke har det på samme måte. Fokuset flyttes fra alt jeg har å være takknemlig til Gud for og jeg ser bare det jeg synes jeg mangler. Da kan jeg begynne å kjenne på bitterhet. Bitterheten kan føre til at jeg trår feil og jeg kan falle. 

I stedet for å se på de andre må jeg se på Jesus. Sannheten er at mitt forhold til Gud og hans vilje for meg ikke endres uansett hva som skjer med de andre. Om noen andre eier noe jeg synes jeg burde ha eller om noen andre lykkes der hvor jeg mislykkes, så er Guds kjærlighet til meg uforandret.

Paulus advarer sterkt mot bitterheten: Se til at ingen går bort fra Guds nåde! La ingen bitter rot få vokse opp og volde skade så mange blir forgiftet. (Hebreerne 12,15) Bibel 2011

Dikteren oppfordrer:
Fra døden til livet han banet
en veg, og han leder oss fram.
Fra syndenes bånd han oss løste,
og nå får vi seier ved ham.
---
Løft ditt blikk opp mot Jesus,
og fest dine øyne på ham.
Verdens herlighet svinner, blekner da,
overstråles av lys fra Guds Lam.
(Helen Howarth Lemmel, Frelsesarmeens Sangbok nr. 89)

BØNN:  Kjære Jesus. Hjelp meg å holde blikket festet på deg. Amen!