søndag 20. juni 2021

Fyll og fanteri

Drikk dere ikke fulle på vin, det fører til utskeielser, bli heller fylt av Ånden og syng sammen, la salmer, hymner og åndelige sanger lyde! Syng og spill av hjertet for Herren. (Efeserne 5,18-19) Bibel 2011

Dagens bibellesning: Efeserne 4-6

I forbindelse med at samfunnet nå åpner opp mer etter å ha vært koronastengt, så utvides også skjenketidene. Flere har uttrykt bekymring for at det kan føre til økt smittefare. En av de som uttalte seg sa at når alkoholen går inn så forsvinner vettet ut. Det er jo en folkelig måte å si det på. En ting som er sikkert er at inntak av alkohol reduserer våre hemninger og det kan føre til dårlige ting. Paulus beskriver noe som er bedre enn å drikke vin sammen. Vi bør bli fylt av Ånden og synge for Herren! Det oppbygger!

Dikteren sier:
Jeg elsker sang om Jesus, 
den gjør mitt hjerte godt. 
Jeg elsker sang om Jesus, 
i ham jeg alt har fått. 
Jeg elsker sang om Jesus, 
den er så ren og god, 
den bringer sorgfullt hjerte 
til livsens skjønne flod.
(Klaus Østby, Frelsesarmeens Sangbok nr. 288)

BØNN:  Kjære Jesus. Takk for at jeg kan ha den vidunderlige opplevelsen av felleskap med andre som hører deg til. Amen!