tirsdag 27. juli 2021

Hvem stoler du på?

Kommandanten ropte til dem: Si til Hiskia: Så sier storkongen, kongen av Assur: Hva er det du stoler på, siden du kjenner deg så trygg? Mener du at tomme ord alene gir råd og styrke i krig? Hvem er det du stoler på, siden du har gjort opprør mot meg? (2. Kongebok 18,19-20) Bibel 2011

Dagens bibellesning: 2 Kongebok 16-20

Spørsmålene ble hånlig og spottende stilt av en fiende. Hiskia vendte seg til Herren. 

I dag kan jeg i selvransakelse stille spørsmålene til meg selv. Hva eller hvem setter jeg egentlig min lit til? 

Dikteren oppfordrer:
Gud er mektig! La oss stole på hans dyrebare ord, 
aldri tvile på Guds nåde og Guds kjærlighet så stor. 
Gud er mektig, å, så herlig, hvorfor skal vi frykte mer 
når vi har en sådan Frelser som så kjærlig til oss ser.
(Ernst W. Gregersen, Frelsesarmeens Sangbok nr. 170)

BØNN:  Kjære Jesus. Hjelp meg se om jeg stoler på andre enn deg. Amen!