lørdag 9. oktober 2021

Ustoppelig

De lot dem (apostlene) piske, forbød dem å tale i Jesu navn og slapp dem fri. De forlot Rådet og gledet seg over at de var funnet verdige til å bli vanæret for Navnets skyld. Men de lot seg ikke stanse. Både i tempelet og i hjemmene underviste de dag etter dag og forkynte evangeliet om at Jesus er Messias. (Apostelgjerningene 5,40b-42) Bibel 2011

Dagens bibellesning: Apostlenes gjerninger 5-6

I evangeliet er en guddommelig og ustoppelig kraft. Den som virkelig er grepet av Jesus - født på ny og overgitt - lar seg ikke stoppe. De kristne vi leser om i dagens vers gledet seg over å ha blitt straffet. Det kan jeg aldri tenke meg at jeg skal bli glad for, men jeg vet at selv med trussel om straff hengende over meg, så må jeg gjøre det jeg opplever at Jesus vil.

Dikteren erklærer:
Vi slår aldri, aldri, aldri til retrett, nei, å, nei,
til retrett, nei, å, nei, til retrett, nei, å, nei.
Vi slår aldri, aldri, aldri til retrett, nei, å, nei, 
for vi skal være seirende for evig.
(William J. Pearson, Frelsesarmeens Sangbok (1977) nr. 623)

BØNN:  Kjære Jesus. Takk for kraften i evangeliet. Amen!