mandag 27. juni 2022

Dagens bibellesning: 3 Mosebok 7-9

Bibel 2011 bokmål

Norsk Bibel 88/07

Bibelen, Guds Ord

Bibel 2011 nynorsk

3 Mosebok 7 3 Mosebok 7 3 Mosebok 7 3 Mosebok 7
3 Mosebok 8 3 Mosebok 8 3 Mosebok 8 3 Mosebok 8
3 Mosebok 9 3 Mosebok 9 3 Mosebok 9 3 Mosebok 9

Betingelser

De tok med seg det som Moses hadde gitt påbud om, fram til telthelligdommen. Så trådte hele menigheten fram og sto for Herrens ansikt. Da sa Moses: «Dette er det Herren har påbudt dere å gjøre, slik at Herrens herlighet skal vise seg for dere.» (3. Mosebok 9,5-6) Bibel 2011

Betingelser måtte oppfylles for at menigheten skulle få se Herrens herlighet. Også i dag gjelder visse betingelser for at vi som Guds folk skal få se herligheten åpenbart i blant oss. Jeg kan ikke gjøre bare som jeg selv lyster og så forvente at Gud skal velsigne mine påfunn. Jeg må legge alt inn på å følge Guds vei, bare den leder til velsignelse.

Dikteren erkjenner og ber:
Min egen vei til kraft og fred ei fører,
og derfor nederlag jeg ofte har.
Mitt eget jeg kan stenge alle dører
og hindre at min bønn får himlens svar.
---
La meg få se ditt ansikt, kjære Jesus,
ja, se meg glad på all din herlighet.
For du har sagt at du vil bære byrden
og lar meg hvile i din kjærlighet.
(Elsa Eklund, Frelsesarmeens Sangbok nr. 470)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at du viser meg din vei og hjelper meg å gå på den. Amen!

 

Minikommentarer

av Peter Baronowsky:
3 Mosebok 7
3 Mosebok 8
3 Mosebok 9