mandag 20. februar 2023

Dagens bibellesning: 1 Mosebok 28-31

Skremmende

Da våknet Jakob av søvnen og sa: «Sannelig, Herren er på dette stedet, og jeg visste det ikke!» Han ble redd og sa: «Hvor skremmende dette stedet er! Dette må være Guds hus, her er himmelens port.» (1. Mosebok 28,16-17) Bibel 2011


Det Jakob beskriver som skremmende er altså Guds nærvær og det himmelske. For et menneske som får se Guds storhet og herlighet så er det overveldende og skaper gudsfrykt. Når vi leser videre så ser vi at denne opplevelsen førte til at Jakob bygde et alter og tilba Gud. Sann gudsfrykt bærer det med seg at vi i ett og alt ønsker å tjene Gud og tilbe ham.

Dikteren sier:
Derfor med våkent sinn, fullt av din pris,
bygger et Betel jeg på Jakobs vis.
Alter blir stenen meg,
pilgrimen takker deg:
Nærmere deg, min Gud, nærmere deg!
---
Evige Gud, til deg lengter min sjel.
Herre, du alltid er min lodd og del.
Tung eller lett min gang,
alltid det blir min sang:
Nærmere deg, min Gud, nærmere deg!
(Sarah Flower Adams, Frelsesarmeens Sangbok nr. 445)

BØNN: Kjære Jesus. Jeg lengter etter å være nærmere deg. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
1 Mosebok 28
1 Mosebok 29
1 Mosebok 30
1 Mosebok 31


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
1 Mosebok 28
1 Mosebok 29
1 Mosebok 30
1 Mosebok 31