søndag 4. oktober 2020

Dagens bibellesning: Hebreerne 5-7

Bibel 2011 bokmål

Norsk Bibel 88/07

Bibelen, Guds Ord

Bibel 2011 nynorsk

Hebreerne 5 Hebreerne 5 Hebreerne 5 Hebreerne 5
Hebreerne 6 Hebreerne 6 Hebreerne 6 Hebreerne 6
Hebreerne 7 Hebreerne 7 Hebreerne 7 Hebreerne 7


Utvalgt andakt

Det håp som venter oss, det vi har som et anker for sjelen, et som er trygt og fast og når innenfor forhenget. Hebr. 6,19

Et troende menneske sammenlignes her med et skip som har kastet anker.

Ankeret gjør at skipet ikke driver. Er det stille maksvær kan et skip godt drive likevel, om det ikke har et anker som holder det fast. Strømmen, som nok ikke sees, kan føre det langt av sted. Og ryker det opp til storm, er det en lett sak for bølgene å føre et skip i drift uten anker inn mellom fall og brått.

Håpet er sjelens anker. Det holder oss fast. Det er lett å komme i drift i gode dager. Strømmen er der også da. Og når uværet bryter løs, trenger sjelen håpets anker for å være trygg.

Det anker er festet på sikker grunn. Om havet står i kok, om strømmen er stri, om skipet kaster seg på bølgene, er ankergrunnen sikker nok. Ingen bølge kan rokke den.

Ankeret holder. Håpet gjør ikke til skamme. Det er festet innenfor forhenget. Dit når ingen trengsel, ingen fristelse, ingen djevel. Ankeret holder. Det har intet jordisk fabrikkstempel. Kristus er vårt håp. Han kan fullkommen frelse dem som kommer til Gud ved ham.

H. E. Wisløff
"Stille stunder på veien hjem"
Lutherstiftelsen, 1968

Studiespørsmål

av Phil Layton:
Hebreerne 5
Hebreerne 6
Hebreerne 7

Minikommentarer

av Peter Baronowsky:
Hebreerne 5
Hebreerne 6
Hebreerne 7