tirsdag 19. januar 2021

Gammel

Josva var nå gammel og langt oppe i årene. Herren sa til ham: Du er nå gammel og langt oppe i årene, men ennå er det mye land som det gjenstår å innta. (Josva 13,1) Bibel 2011

Dagens bibellesning: Josva 11-15

Alder er ingen hindring for tjeneste i Guds rike. Alder er heller ingen unnskyldning for ikke å søke å finne sin plass i Guds plan.

Mange av våre menigheter preges nå av høy gjennomsnittsalder på de som deltar på møter og i gudstjenester. Det kan se ut som om det går under, men så lenge de troende vil ta Gud på alvor og søke hans plan og vilje er det håp.

Vi tenker gjerne at vi må ha de unge og friske for å drive arbeidet videre og det er jo sant. Men i den tenkningen ligger ofte også en undervurdering av bønnens makt. Vi tenker gjerne at det må være de som orker en viss mengde aktivitet og arbeide hardt som trengs mest. Mange eldre opplever at kreftene svinner og at de kanskje ikke kommer seg ut lenger til møter og samlinger. Til dem vil jeg si at så lenge det er liv kan man fortsatt delta. Først og fremst kan man delta i den viktige bønnetjenesten. Dessuten kan man gi av sine midler til menighetens arbeid og til misjonen.

La oss ikke glemme at Guds kjærlighet favner alle aldre:
Gud elsker gamle og unge,
hver menneskesjel på jord. 
Gud elsker gamle og unge,
så sier jo Herrens ord. 
Enn møter han angrende sønnen
som bøyet mot hjemmet går, 
enn svarer han bevende bønnen
fra den som er syk og sår.
(Carl Breien, Frelsesarmeens Sangbok nr. 169)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for at alderen min ikke hindrer deg i å bruke meg i ditt rike. Amen!