søndag 24. januar 2021

Tjenlig

Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje. (Romerne 8,28) Bibel 2011

Dagens bibellesning: Romerne 7-8

Hvordan kan alt som skjer tjene meg til det gode? Naturkatastrofer, farlige sykdommer, krig, kriminalitet, brå død, arbeidsledighet og fattigdom? Jeg kan kjenne konsekvensene av dette på kroppen og tror ikke at noe av dette er Guds gode vilje. Men disse tingene og mer til, skjer i vår falne verden. 

Jeg setter min lit til at Gud er god og vil meg godt. Gud kan ta alle omstendigheter, både gode og onde og gi meg lærdommer og nye muligheter midt i dem. Det er ikke alltid jeg får svar på mine spørsmål om hvorfor mens jeg er her på jorden.

Dikteren kommenterer dette slik:
Tenk når engang er løst hver jordisk gåte,
besvart hvert «hvorfor» som jeg grunnet på!
Tenk når jeg da får se Guds handlemåte,
når jeg hans skjulte vei skal klart forstå!
(W. A. Wexels, Norsk Salmebok nr. 886)

Jeg kan velge om jeg vil stole på Gud og la ham arbeide midt i alt.

BØNN:  Kjære Jesus. Takk for at du ser mine omstendigheter og gjør de om til et gode for meg. Amen!