mandag 29. mars 2021

Onde hensikter

Dere tenkte å gjøre ondt mot meg, men Gud tenkte det til det gode, for han ville gi liv til et stort folk, slik vi ser i dag. (1. Mosebok 50,20) Bibel 2011

Dagens bibellesning: 1 Mosebok 48-50

Jakob var død og Josefs brødre ble engstelige for at Josef nå ville ta hevn for det onde de hadde gjort mot ham. Josefs brødre ville drepe ham og det var bare fordi den eldste var litt sindigere enn de andre at Josef i stedet ble solgt som slave. Josef hadde lidd mye og var blitt svært urettferdig behandlet. Men hele tiden holdt han hjertet mykt og åpent for Gud. Nå kunne han se at i alle lidelsene og prøvelsene så hadde Gud en overordnet plan. Josef var kommet til det stedet hvor Gud kunne bruke ham til å redde både sin egen slekt og folket i Egypt.

Hva vet vi om våre lidelser og prøvelser? Det kan hende at vi møter mennesker som har onde hensikter. De vil oss vondt og det kan hende at deres ondskap rammer oss hardt. La oss holde oss nær til Gud. Lenger fram kan det hende at han gjennom disse omstendighetene får oss inn på et sted hvor han kan bruke oss til å redde en sjel for himmelen.

Dikteren proklamerer og ber:
Herre, du hører meg,
Herre, du føre meg
hvordan og hvorhen det tjener meg best!
Gi meg å bøye meg,
lær meg å føye meg
etter din vilje mens her jeg er gjest!
(Ole Theodor Moe, Frelsesarmeens Sangbok nr. 331)

BØNN:  Kjære Jesus. Gi meg å bøye meg. Amen!