søndag 27. juni 2021

Fullføres

Og jeg er trygg på at han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den - helt til Jesu Kristi dag. (Filipperne 1,6) Bibel 2011

Dagens bibellesning: Filipperne 1-2

Jeg har sett repriser av Sinnasnekkeren på TV. Veldig ofte i hjemmene han besøker så er det et problem at familien begynner på for mange oppussingsprosjekter samtidig. De gjør ikke ferdig en ting før de begynner på neste. Så går de lei og blir demotivert fordi hele huset etter hvert ser ut som en byggeplass.

Noen ganger i kristenlivet så kan det se ut som om det er full stopp i utviklingen. Jeg sitter fast i det samme gamle og føler ikke at jeg blir noe bedre menneske. Noen ganger er livet med Gud et modningsprosjekt hvor karakteren formes. Det tar tid, men Gud blir aldri demotivert. Han arbeider trofast og former meg til det er ferdig. Et livslangt prosjekt.

Dikteren vitner:
Stor er din trofasthet, stor er din trofasthet,
dag etter dag ga du nåde på ny.
Himmelske hender gir alt jeg behøver.
Trofaste Herre, hos deg har jeg ly.
(Thomas O. Chisholm, Frelsesarmeens Sangbok nr. 527)

BØNN:  Kjære Jesus. Takk for at du arbeider på meg helt til du er ferdig. Amen!