torsdag 29. juli 2021

Pass munnen din!

Den som vokter sine lepper, tar vare på livet, den som er stor i munnen, ødelegger seg selv. (Ordspråkene 13,3) Bibel 2011

Dagens Bibellesning: Ordspråkene 13

For en vanskelig lekse å lære. Mine egne ord er ofte det som er mest ødeleggende for meg i forhold til andre mennesker. Ikke rart at Bibelen har en mengde advarsler om ord og tungens makt. Tenk hvilken gave Gud gir oss ved Ånden: tungetale. Ord i bønn som går utenom forstanden. Tale som er mellom meg og Gud, til oppbyggelse for meg.

Dikteren ber:
Ta min stemme, gi den klang
til å prise deg i sang.
Ta min tunge, så min røst
bringer frelsens bud til trøst.
Ta mitt sølv og ta mitt gull,
det er jo kun støv og muld.
Led min tanke slik du vil,
fyll min sjel med hellig ild!
(Frances R. Havergal, Frelsesarmeens Sangbok nr. 542)

BØNN:  Kjære Jesus. Takk at du vil hjelpe meg å styre min tunge. Amen!