torsdag 2. september 2021

Likegyldighet

Den som lukker øret for den fattiges skrik, skal selv rope uten å få svar. (Ordspråkene 21,13) Bibel 2011

Dagens Bibellesning: Ordspråkene 20-21

Det er ikke kristelig å være likegyldig i møte med nød og urettferdighet. Likegyldighet vil hindre mine bønner til Gud. Jeg vet at denne verden ikke er noe blivende sted. Jeg skal til himmelen, men så lenge jeg er her så skal jeg hjelpe min neste og lindre nød så langt jeg kan.

Dikteren sier:
Noen må våke i verdens natt,
noen må tro i mørket,
noen må være de svakes bror,
Gud, la din vilje skje på jord!
Hjelp oss å følge ditt bud!
---
Noen må bære en annens nød,
noen må vise mildhet,
noen må kjempe for andres rett,
Gud, la ditt rikes tegn bli sett!
Hjelp oss å følge ditt bud!
(Svein Ellingsen, Frelsesarmeens Sangbok nr. 443)

BØNN:  Kjære Jesus. Hjelp meg gjøre en forskjell. Amen!