mandag 27. november 2023

Dagens bibellesning: 5 Mosebok 20-22

Smittefare

Tilsynsmennene skal fortsette og si til krigsfolket: "Er det noen som er redd og motløs, kan han dra hjem igjen, så ikke også hans våpenbrødres hjerte skal smelte bort." (5. Mosebok 20,8) Bibel 2011


Dagens bibelvers forteller meg at frykt og motløshet er smittsomt. Hva kan jeg gjøre for å beskytte meg selv mot smitten? Jeg kommer på to ting i dag.

Det første er å minne meg selv om sannheten, frykt og motløshet kommer ikke fra Gud. Paulus sier: For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom. (2. Timoteus 1,7) Bibel 2011

Det andre er lovprisning. Når jeg opphøyer Gud så reises et vern. I Matteus ser det ut som om Jesus feilsiterer en salme. Jesus sier: "Har dere aldri lest: Fra småbarns og spedbarns munn har du latt lovsang lyde!" (Matteus 21,16b) Bibel 2011. Når jeg slår opp salmen så står det der: Fra småbarns og spedbarns munn har du reist et vern mot dem som står deg imot, for å gjøre ende på fienden og hevneren. (Salme 8,3) Bibel 2011 Forsøker Jesus å forklare meg noe? Jeg tror det. Rendyrket begeistring og lovprisning er et sterkt vern mot nedbrytende krefter.

Dikteren vitner:
Å glede seg i Herren er min styrke, ja,
Å glede seg i Herren er min styrke, ja,
Å glede seg i Herren er min styrke, ja.
Å glede seg i Herren gjør meg glad.
(Frelsesarmeens Sangbok (1977) nr. 973)

BØNN: Kjære Jesus. Takk for Den Hellige Ånd. Amen!

Dagens bibellesning (Bibel 2011):
5 Mosebok 20
5 Mosebok 21
5 Mosebok 22


Minikommentarer av Peter Baronowsky:
5 Mosebok 20
5 Mosebok 21
5 Mosebok 22