tirsdag 14. september 2021

Den allvitende

... tjen ham helhjertet og villig! For Herren ransaker hvert hjerte og kjenner alle tanker og planer. Søker du ham, lar han seg finne. (1. Krønikebok 28,9b) Bibel 2011

Dagens bibellesning: 1 Krønikebok 25-29

Det er overveldende å tenke på at Gud vet alt om meg. Alt jeg har opplevd og opplever. Alt jeg har gjort og gjør. Alt jeg har tenkt og tenker. Alt jeg har følt og føler. Ingen ting er en overraskelse for ham. Han kjenner hjertet mitt på godt og vondt. Likevel innbyr han meg til seg.

Dikteren sier:
Til de såre, knuste hjerter 
som de harde og de kalde 
og de tankeløse skarer 
lyder Herrens: Kom nå alle!
---
Hvem som vil får komme nå 
og i bønn ved korset falle. 
Ikke noen støtes ut, 
for vår Gud har innbudt alle.
(William McAlonan, Frelsesarmeens Sangbok nr. 125)

BØNN:  Kjære Jesus. Takk for at jeg får være hos deg til tross for at du kjenner meg til bunns. Amen!